El president de Veneçuela, Hugo Chávez, va passar el dia "tranquil i estable", va informar el ministre de Ciència i Tecnologia, Jorge Arreaza, que es troba a l'Havana acompanyant el mandatari i els seus familiars juntament amb el vicepresident, Nicolás Maduro, i la procuradora, Cilia Flores. "Compatriotes, no cregueu en rumors malintencionats. El president Chávez ha passat el dia tranquil i estable, acompanyat pels seus fills", va escriure Arreaza en el seu compte a Twitter.

El funcionari, qui és a més marit de Rosa, filla del president, va fer aquesta crida hores després que es realitzessin misses per la salut del mandatari i que el ministre de Comunicació, Ernesto Villegas, demanés respecte per la salut del president.

L'estat de salut del mandatari, qui es manté hospitalitzat a l'Havana després d'una intervenció quirúrgica que li va ser practicada el passat 11 de desembre, "continua sent delicat", segons la informació oferta dilluns per Maduro. Des de Cuba, el vicepresident va oferir un informe mèdic i va indicar que el mandatari havia patit "noves complicacions" postoperatòries generades per una infecció respiratòria que li va sobrevenir pocs dies després de la intervenció quirúrgica que se li va practicar per pal·liar la reaparició del càncer.

Per part seva, el líder opositor veneçolà i governador del cèntric estat de Miranda, Henrique Capriles, va demanar als seus seguidors no caure en "rumors ni odis" i va instar a estimar el proïsme després de desitjar un feliç any 2013. "Si treballem junts és més fàcil aconseguir-ho, no caiguem en rumors ni odis, estimem el nostre proïsme! Gastem l'energia a construir, no a destruir", va dir Capriles a través del seu compte a Twitter.

En aquest sentit, el cardenal i arquebisbe de Caracas, Jorge Urosa, va assegurar que la incertesa que hi ha a Veneçuela per la salut de Chávez es dissiparà plenament el proper 10 de gener, data pautada perquè sigui investit com a mandatari del període 2013-2019, al mateix temps que va demanar pregar per la seva recuperació.

Així, el cap d'any va estar marcat per la suspensió de les festes públiques per acomiadar el 2012 i la celebració de cerimònies religioses per pregar per la recuperació de la salut del president veneçolà.