Obama insta el Congrés a col·laborar per treure els EUA de l´´abisme fiscal´

El Senat acorda de matinada mantenir les exempcions impositives per a la majoria dels ciutadans

 

WASHINGTON | EFE/DDG El president dels EUA, Barack Obama va instar la Cambra de Representants, on els republicans tenen majoria, a aprovar l'acord aconseguit al Senat per treure els Estats Units de l'"abisme fiscal" en el qual va entrar ahir. El Senat, on els demòcrates tenen majoria, va aprovar de matinada amb 89 vots a favor i 8 en contra un acord que endarrereix les retallades automàtiques de despeses governamentals i manté les exempcions impositives per a la majoria dels nord-americans.
"Els dirigents dels dos partits al Senat van col·laborar per arribar a un acord que va ser aprovat amb un aclaparador suport bipartidista i que protegeix el 98 per cent dels nord-americans i el 97 per cent de les empreses petites contra un augment dels impostos", va assenyalar Obama. "Si bé ni els demòcrates ni els republicans van aconseguir tot el que volien, aquest acord és correcte fer pel nostre país i la Cambra de Representants l'hauria d'aprovar sense retard", va afegir.
En aquest sentit, la Cambra de Representants havia iniciat a l'hora de tancar aquesta edició el seu debat sobre el preacord que estén les exempcions impositives beneficiant la gran majoria dels contribuents i augmenta els impostos per a individus amb ingressos anuals per damunt dels 400.000 dòlars.
La sessió de la Cambra baixa es va iniciar sense que se sàpiga encara si el seu president, el republicà John Boehner, sotmetria l'acord a votació, i després que el capellà de la cambra demanés una "intervenció divina" que tregui els Estats Units del seu crisi fiscal.
El cap de la minoria republicana al Senat, Mitchell McConnell, va dir que l'acord, si bé no satisfà la demanda bàsica del seu partit contrària a tota mena d'augment dels impostos, almenys protegeix la majoria de les famílies.

Enllaços recomanats: Premis cinema