Centenars de palestins que van fugir de la guerra civil a Síria es van manifestar davant de les oficines de l'agència de Nacions Unides per a l'ajuda als refugiats palestins (UNRWA) al Líban per demanar una millor atenció i mitjans per sobreviure. Una cinquantena de manifestants van corejar diverses consignes com "Necessitem diners, medicaments, aliments i habitatges" davant les oficines de l'UNRWA a Beirut.

Almenys 60.000 persones havien perdut la vida en el conflicte sirià des del març de 2011 fins a novembre de 2012, va informar l'alta comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans, Navi Pillay. L'estudi realitzat per l'ONU adverteix que es tracta d'una estimació a la baixa del nombre real de víctimes, atès que molts dels morts no han estat comptabilitzats per cap de les set fonts -inclòs el Govern- amb les quals s'ha elaborat el recompte. La majoria de les morts es van produir a Homs (12.560), voltants de Damasc (10.862) Idlib (7.686), Alep (6.188), Daraa (6.034) i Hama (5.080).

"No existeix cap justificació per a aquests crims. Llevat que hi hagi una ràpida solució del conflicte, temo que milers de persones més moriran i patiran terribles ferides a causa de l'obstinació d'aquells que creuen que es pot aconse?guir alguna cosa amb més bany de sang, més tortura i més destrucció absurda", va lamentar Pillay.

En aquest sentit, desenes de persones van morir ahir en un bombardeig de l'Exèrcit sirià contra una benzinera a la localitat de Al Maliha, prop de Damasc. L'Observatori Sirià de Drets Humans i la Comissió General de la Revolució Siriana van assegurar que l'atac va provocar un incendi i va causar la mort de desenes de persones, diverses d'elles cremades.

En els darrers dies, el règim sirià ha endurit els seus atacs contra les localitats ubicades prop de Damasc, on han esclatat també xocs violents entre els combatents rebels i les forces governamentals.

També ahir, almenys dotze persones, totes membres de la mateixa família i en la seva majoria nens, van morir en un altre bombardeig aeri contra un forn a la localitat de Muazamiya, a la perifèria de la capital siriana.

En un altre ordre de coses, el periodista nord-americà James Foley es troba desaparegut a Síria des de fa 41 dies, va denunciar la seva família, que ha iniciat una campanya per informar del seu segrest i exi?gir el seu alliberament. Els familiars de Foley, que oferia col·laboracions des del país, van assegurar que un grup desconegut d'homes armats el va segrestar en una zona del nord-oest del país el passat 22 de novembre.

Finalment, la justícia turca ha obert una investigació als comandaments de l'Exèrcit en relació amb la destrucció d'un avió de combat per defenses antiaèries sirianes el juny passat, que va causar la mort dels seus dos pilots. La fiscalia de Malatya, al sud-est del país, intentarà determinar si els comandaments militars van actuar "amb negligència o premeditació" en enviar l'avió a una missió fronterera.