Citen a declarar com a testimoni un nebot d´Urdangarin

Contactava amb persones a les quals Nóos donava d'alta a la Seguretat Social sense que realitzessin cap feina

 

PALMA | EFE/DDG El jutge que instrueix el cas Nóos de suposada corrupció ha citat a declarar com a testimoni Jan Gui Urdangarin, nebot d'Iñaki Urdangarin, el 16 de gener, així com altres tres testimonis més. La citació del nebot del duc de Palma havia estat sol·licitada l'octubre passat per la Fiscalia Anticorrupció per aclarir la seva funció a l'hora de contactar amb persones a les quals les empreses del grup Nóos donaven d'alta a la Seguretat Social malgrat no realitzar cap feina.
Així, el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha citat quatre testimonis en el marc del cas Nóos, que investiga el suposat desviament a l'Institut Nóos, presidit per Urdangarin i Diego Torres, d'uns 5,8 milions d'euros de diners públics de les comunitats de les Balears i València, entre 2004 i 2007, i que és una peça separada del cas Palma Arena.
En relació amb Jan Gui Urdangarin, el fiscal va sol·licitar la seva compareixença després que una testimoni admetés no haver fet cap tasca per a l'entramat empresarial, malgrat que la van donar d'alta a la Seguretat Social com a enquestadora, primer per a Nóos Consultoria i després per a Aizoon -l'empresa amb la qual els ducs de Palma gestionaven el seu patrimoni-.
La testimoni va explicar que qui va contactar amb ella va ser Jan Gui Urdangarin, que li va oferir donar-la d'alta a la Seguretat Social encara que no hagués de realitzar cap feina, fet que la dona va acceptar perquè li faltaven dos anys de cotització a la Seguretat Social.
El fiscal sospita que la trama empresarial va signar diversos contractes ficticis per donar aparença de volum de treball a les empreses satèl·lit de Nóos, dotant-les d'una infraestructura falsa.

Enllaços recomanats: Premis cinema