La titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Lugo ha imputat l'alcalde de Santiago de Compostel·la, Àngel Currás (PP), i el seu cap de gabinet, Francisco Castro, en l'Operació Pokemon, que investiga presumptes irregularitats en les adjudicacions d'ajuntaments gallecs a diferents empreses. El Grup Vendex, beneficiari de diverses adjudicacions, està a l'epicentre d'aquestes investigacions.

El regidor, que va accedir al càrrec l'abril de l'any passat en substitució del dimitit Gerardo Conde Roa, del mateix partit, en el seu cas acusat d'un suposat delicte fiscal, haurà de comparèixer davant la magistrada d'aquí a dues setmanes. Abans que a Currás, la jutgessa va imputar en aquesta trama de corrupció els alcaldes d'Ourense, Francisco Rodríguez (PSOE), i de Boqueixón (la Corunya), Adolfo Gacio (PP), que van abandonar els seus càrrecs al capdavant dels esmentats consistoris. També el president del PSdeG-PSOE i alcalde a Lugo, José Clemente López Orozco, que va rebutjar dimitir, una postura que va deixar el seu partit en minoria en aquesta ciutat, després que el BNG decidís abandonar la coalició després de la negativa d'Orozco a anar-se'n.

En aquesta mateixa línia, Currás va afirmar que és "innocent" i va dir que declararà "amb la màxima tranquil·litat" i amb la confiança que "tot s'aclareixi". Preguntat per si té intenció de dimitir, va insistir que es considera innocent i que aquesta decisió no està en el seu ànim, encara que va afegir que "el codi del partit és clar", fet pel qual, si es decideixen mesures cautelars contra la seva persona, posarà el càrrec "a disposició del partit, sense cap dubte".

Sobre el motiu de la imputació, va confessar desconèixer-lo, encara que va suggerir, per allò ja publicat, que es podria referir a assumptes de contractació a l'Escola de Salgueiriños i a la gestió en altres centres d'educació en serveis com uixers o neteja.

Conversa amb Feijóo

L'alcalde va assenyalar que ell mateix havia informat de la seva imputació el president de la Xunta i del partit a Galícia, Alberto Núñez Feijóo, encara que va rebutjar referir-se al contingut de la conversa. Va expressar l'"absoluta seguretat" que col·laborarà amb la Justícia i va informar que ha donat instruccions perquè es faciliti a la jutgessa tota la documentació requerida amb "la mxima diligència".

En el cas de Santiago de Compostel·la, Àngel Currás s'ha vist implicat en l'Operació Pokemon després de la imputació feta en aquesta causa a la seva regidora d'Educació, Rebeca Domínguez, que va prestar declaració a l'esmentat jutjat de Lugo el passat 20 de desembre de 2012.