La nena pakistanesa Malala Yousafzai, que va resultar ferida després de ser atacada al seu país l'octubre passat pels talibans per defensar l'educació femenina, va ser donada d'alta de l'hospital d'Anglaterra on estava ingressada. Malala va abandonar l'hospital Queen Elizabeth de Birmingham, al centre d'Anglaterra, si bé continuarà amb un programa de rehabilitació després de ser atesa per les greus ferides patides al cap quan va ser atacada. La jove, de 15 anys, viurà amb la família a la zona de West Midlands, al centre d'Anglaterra.

Els metges de l'hospital de Birmingham havien informat dijous que l'adolescent serà sotmesa a cirurgia reconsructiva "a finals de mes o a principis de febrer".

Cal recordar que Malala va ser agredida el passat 9 d'octubre pels talibans al Pakistan quan tornava a casa seva de l'escola. La jove activista va ser trasllada en un avió ambulància des d'Islamabad (Pakistan) a l'hospital Queen Elisabeth de Birmingham, on ha estat atesa des d'aleshores i ha fet grans progressos.

El director d'aquest centre mèdic, Dave Rosser, va indicar que la nena serà sotmesa a una cirurgia reconstructiva cranial com a part de la seva recuperació a llarg termini.

Malala, que va rebre dos trets, un al cap i un altre al coll, en un atac dels talibans, podria romandre de manera permanent al Regne Unit, ja que el seu pare ha estat designat agregat d'educació del consolat del Pakistan a Birmin?gham.

Tant el pare de la jove, Ziauddin Yousafzai, com Malala han estat objecte d'amenaces de mort per part dels talibans des que es va produir l'atac.