L'Església d'Anglaterra ha aixecat la prohibició imposada als capellans homosexuals perquè puguin ordenar-se bisbes, sempre que prometin mantenir el celibat. L'anunci va sorgir de l'anomenada House Of Bishops (Cambra dels Bisbes), una de les tres cambres que formen part de l'aparell legislatiu de l'Església anglicana, i amb aquesta decisió es permetria als capellans gais que actualment mantenen unions civils convertir-se en bisbes si es comprometen al celibat. La iniciativa s'ha trobat amb una forta oposició dels anglicans evangelistes conservadors, que han assegurat que presentaran resistència a aquesta modificació dins del sínode.

Assumpte polèmic

L'ordenació de bisbes gais ha estat un assumpte controvertit que ha dividit l'Església d'Anglaterra des de l'any 2003, arran de la polèmica generada llavors quan un clergue homosexual, Jeffrey John, cèlibe, va ser nomenat bisbe de Reading. Aquest religiós es va veure llavors forçat a deixar el bisbat, davant les grans protestes del sector més tradicional de l'Església anglicana.

El 2010, John, actualment degà de St. Albans, va ser rebutjat com a candidat per al bisbat de Southward com a conseqüència de la seva homosexualitat. Segons va assegurar la cadena pública britànica BBC, atesa la tensió que envolta l'assumpte de la sexualitat dins de l'Església d'Anglaterra, la decisió de permetre a homes en unions civils ordenar-se bisbes representa una enorme concessió realitzada per la institució anglicana.