Un home de 54 anys, amb inicials J.R.C. i veí de Moaña, a Pontevedra, va matar ahir suposadament a un home i va ferir a un altre a trets, després del que es va lliurar a les autoritats gràcies a la mediació d'un familiar, segons van informar fonts policials. El succés va ocórrer al voltant a les quatre de la matinada davant l'habitatge del presumpte homicida, al carrer Fernando García Arenal, pròxima al port, on va morir per almenys un tret M.G.A, de 41 anys, i va patir ferides també per un arma de foc F.M.F., de 39 anys, els dos de l'ajuntament de Moaña.

Els agents van iniciar l'operatiu després que el ferit en el tiroteig, que va aconseguir fugir del lloc dels fets i va ser traslladat a l'hospital vigués de Povisa, avisés en dependències policials del crim. Una vegada acordonada la zona i amb la presència de cinc dotacions policials, els agents van apuntar a la "precaució" com a motiu per no haver accedit ja durant el matí a l'esmentat habitatge, on es pensava que estava el presumpte agressor. No obstant, no seguia en ella i de fet va acudir a esmorzar a una xurreria que solia freqüentar, on l'encarregada va sostenir que es trobava "molt tranquil".

Seguidament, l'home es va lliurar a la policia gràcies a la mediació d'un cunyat, i al tancament d'aquesta edició seguia a la caserna de la Guàrdia Civil a l'espera de passar a disposició judicial. Mentrestant els agents investiguen els motius d'aquest crim, si bé la hipòtesi més probable és una venjança, van assegurar a Efe font policials, que van agregar que el presumpte homicida compta amb nombrosos antecedents. La policia busca també l'arma del crim.