El secretari d'Organització del PSOE, Óscar López, considera que Telefónica ha comès un "greu error" en incorporar als seus consells assessors de Llatinoamèrica i Europa l'exministre d'Economia Rodrigo Rato, a qui acusa de ser el "enterramorts de Bankia".

López va criticar així en el seu compte de Twitter l'entrada en l'empresa de telecomunicacions de l'expresident de Bankia, "el mateix que des del Govern va privatitzar Telefónica", apunta. El dirigent socialista amplia els seus comentaris a Facebook, on insisteix que aquest fitxatge "no és bona idea" i "promet obrir un concurs d'adjectius". Subratlla que "imputat pel seu controvertit pas endavant de Bankia, Rato va ser responsable econòmic del Govern que va privatitzar la companyia que ara contracta els seus serveis". "Rato va encarnar el mite de la dreta com a suposada gestora cum laude i ha acabat baixat a l'abisme de liderar el pitjor enfonsament bancari de la democràcia", va afirmar Óscar López.

Per la seva banda, el diputat d'IU Gaspar Llamazares va assegurar ahir que la contractació de Rodrigo Rato per part de Telefónica és un "escàndol" que hauria de comportar mesures reals que "evitin la corrupció entre el públic i el privat".

"És un escàndol que els dolents acabin sent objecte de "bonus"", va opinar Llamazares sobre la incorporació de l'exministre d'Economia als consells assessors de Llatinoamèrica i Europa de Telefónica i ha afirmat que fa "la impressió que no és una empresa de telefonia sinó de xarcuteria".