La policia australiana continuava ahir tement per la vida d'un centenar de persones donades per desaparegudes després dels incendis que van devorar part de l'estat de Tasmània i que van obligar a evacuar milers de residents. El portaveu de la policia de Tasmània, Scott Tilyard, va informar de la possibilitat de trobar víctimes mortals entre la runa del centenar de cases que van ser calcinades en diverses poblacions d'aquest estat, al sud-est d'Austràlia. "Temo que algú hagi pogut morir en el foc (..) tot i que encara és molt aviat per confirmar-ho" va declarar Tilyard.

Membres de la policia i bombers van revisar "porta per porta" totes les propietats afectades pels incendis que es van iniciar divendres a causa de les altes temperatures que van assolir pics de 41,3 graus en alguns llocs de l'illa, les més altes registrades des de 1880, i que ahir ja havien arrasat més de 120.000 hectàrees. La recerca de cossos es va centrar en els edificis de les poblacions de Dunalley, Boomer ?Bay i Marion Bay, on més de 100 residents encara no s'havien posat en contacte amb els seus familiars o les autoritats locals. "En aquest moment no hem trobat cap mort (...) Hi ha una gran quantitat de locals que encara estan pendents de revisió. Fins que no comprovem tots els llocs no podrem confirmar que hi hagi hagut morts", va assenyalar el portaveu policial que va indicar que els membres del rescat treballen a un ritme de vuit cases per hora.

En la jornada de dissabte, les autoritats van informar que un membre de la brigada de bombers podria haver quedat atrapat en un edifici mentre intentava sufocar un incendi a la comunitat de Dunalley, a uns 50 quilòmetres de la ciutat de Hobart. Precisament, la comunitat de Dunalley és una de les més afectades després que el foc destruís el 30% dels edificis de la població i obligués a la majoria dels seus habitants a traslladar-se a altres ciutats o refugis instal·lats pel Govern per passar la nit .

Diversos residents d'aquesta localitat van explicar als mitjans com escapar de les flames que s'aproximaven bussejant a través del canal que travessa la població.

Almenys tres focus diferents continuaven actius i fora de control ahir, el que va obligar el Serveis de Bombers de Tasmània a emetre una nova alerta en diverses poblacions i iniciar el pla d'evacuació dels residents. Fins ahir, les autoritats locals havien indicat que més de 3.000 persones havien hagut d'abandonar les seves llars pels incendis des del divendres, de les quals almenys 300 es troben allotjades en refugis governamen?tals. El cap dels bombers de Tasmània, Gavin Freeman, va declarar dissabte al canal de televisió ABC que tot i que alguns focus estaven controlats o havien perdut intensitat, la població havia de romandre vigilant davant possibles rebrots de les flames. "No podem relaxar-nos encara. Les persones han de romandre en alerta i escoltar les informacions dels mitjans i les advertències mitjançant la nostra pàgina web, així com les instruccions del que han de fer en cas d'emergència", va afirmar.

El 7 de febrer de 2009, 173 persones van morir, pobles sencers van quedar arrasats i mig milió d'hectàrees de terreny van ser calcinades en els incendis del "Dissabte Negre" a l'estat de Victòria, una de les principals tragèdies de la història d'Austràlia.