Putin es troba amb Depardieu després d´haver-li concedit la ciutadania russa

L'actor, que ha anunciat que vol renunciar a ser francès, ja ha rebut el seu nou passaport

 
Reunió entre l´actor Gerard Depardieu i el president Vladímir Putin.
Reunió entre l´actor Gerard Depardieu i el president Vladímir Putin.  reuters

MOSCOU | EFE/DDG El president de Rússia, Vladímir Putin, es va reunir ahir amb l'actor francès Gerard Depardieu, a qui li va concedir el passat dijous la ciutadania russa, segons van informar ahir mitjans d'aquest país. "El president (Putin) va tenir una breu reunió amb Gerard Depardieu, de visita particular a Rússia", va assenyalar un comunicat del Kremlin, col·locat a la seva pàgina oficial. Dmitri Peskov, portaveu del president, va informar també que a l'actor se li va lliurar el seu nou passaport rus. Va precisar també que Putin i Depardieu van abordar diverses qüestions d'una pel·lícula sobre Grigori Rasputín protagonitzada per l'actor, ara ciutadà de Rússia. Les imatges difoses per la televisió russa els mostren a tots dos abraçant-se durant una reunió a Sochi, ciutat balneari que acollirà els Jocs Olímpics del 2014.
Depardieu, que havia expressat el seu desig de renunciar al passaport francès per la decisió del Govern de François Hollande d'eapujar al 75% els impostos als més rics, va arribar a Moscou dissabte a la nit per reunir-se amb Putin, per qui anteriorment va expressar la seva admiració, així com per obtenir el seu nou passaport, segons mitjans russos. El president de Rússia va signar el decret de concessió del passaport rus a Depardieu, nascut a França el 1948 i que ha donat vida a personatges com Obèlix, Cyrano de Bergerac o Martin Guerre, en virtut de l'article 89 de la Constitució russa.
Putin ja li havia pràcticament garantit el mes passat en roda de premsa la concessió de la ciutadania russa si l'artista decidia finalment renunciar a la francesa. En aquesta roda de premsa, Putin va prometre l'expedició d'un passaport rus a l'artista, encara que va destacar que "ell (Deapardieu) es considera francès". "Ell es considera europeu i ciutadà del món. Però estima molt el seu país, la seva cultura i la viu. Estic segur que ara no està travessant un bon moment, però això acabarà", va apuntar.

Viure a Bèlgica
L'actor, de 64 anys, va anunciar fa unes setmanes que traslladaria la seva residència fiscal a la localitat belga de Néchin, a tot just un quilòmetre de la frontera francesa. La seva decisió va ser titllada de "lamentable" pel primer ministre francès, Jean-Marc Ayrault, cosa que va indignar Depardieu, qui va reaccionar anunciant la seva voluntat de renunciar la nacionalitat francesa.
L'actor va assegurar fa uns dies que no reconsideraria la seva decisió després que el Consell Constitucional francès rebutgés la mesura anunciada pel socialista Hollande durant la seva campanya electoral per a les presidencials.

Enllaços recomanats: Premis cinema