L'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi, líder del partit Poble de la Llibertat (PDL), va anunciar una aliança electoral amb la formació federalista Lliga Nord per als comicis generals que se celebraran el 24 i 25 de febrer. L'acord amb la Lliga Nord, que ja va ser aliada de govern de Berlusconi en el seu últim mandat, arriba després de diverses setmanes d'incertesa, ja que el partit federalista havia expressat diverses vegades la seva oposició que Il Cavaliere fos presentat com el candidat a primer ministre en els comicis.

Sobre aquesta qüestió, Berlusconi va explicar que el nom del primer ministre es decidirà, en cas de victòria, després de les eleccions, encara que va manifestar que ell preferiria ocupar el càrrec de ministre d'Economia. Va recordar que diverses vegades ja va assenyalar com a possible candidat a primer ministre l'actual secretari polític del PDL, Angelino Alfano, qui el va succeir en la direcció del partit després de la seva dimissió al capdavant de l'Executiu el novembre de 2011.

En aquest sentit, el secretari federalista de la Lliga Nord, Roberto Maroni, va dir que si Berlusconi proposa Alfano com a candidat a primer ministre, ell prefereix a l'exministre d'Economia Giulio Tremonti.

Per altra banda, Berlusconi es va mostrar partidari de modificar el Codi Civil per ampliar els drets dels homosexuals i avançar cap a un reconeixement jurídic de les parelles de fet.