La pistola utilitzada per ETA a Capbreton va ser trobada l´any 2009

El delegat del Govern a Euskadi demana que un advocat que ha defensat etarres no sigui senador

 

MADRID/VITÒRIA | EFE/DDG La pistola utilitzada per assassinar dos guàrdies civils a Capbreton (França) el desembre de 2007 va ser localitzada en un amagatall d'ETA el 2009, segons va publicar La Razón. La nova prova serà aportada al judici que se celebrarà el proper abril a París. L'arma va ser trobada en un dels amagatalls escorcollats durant l'operació Milou contra la xarxa de partides d'armes i explosius de la banda, en concret en un trobat a Cabrerolles.
A més de la pistola, al mateix amagatall es van trobar 184 quilos de nitrat sòdic, 124 detonadors, un subfusell Uzi i un carregador, quatre quilos de pentrita, 5 metres de cordó detonant, 250 grams de sodi, vuit plaques de matrícules verges, dos escàners per a emissores policials, i una premsa per recarregar munició. Com a autors materials del doble assassinat estan processats Mikel Cerrera Ata, Saioa Sánchez Iturregui i Asier Bengoa.
Per altra banda, el Tribunal Constitucional no ha admès a tràmit el recurs d'empara presentat pel pres d'ETA Francisco Javier Lujanbio Galdeano, condemnat a 54 anys de presó per l'assassinat de dos guàrdies civils a Goizueta (Navarra) el 1980, en considerar que no va esgotar la via judicial davant el Tribunal Suprem, requisit necessari per acudir a l'alt tribunal.
Així consta en una sentència de la Sala Primera del Consitucional, en la qual es rebutja l'acció judicial interposada per l'advocada de l'etarra, Ainhoa Baglietto, contra un acte dictat per l'Audiència Nacional el gener del 2009 en el qual es desestimava un anterior recurs de súplica contra la providència en la qual s'aplicava la doctrina Parot.
Aquesta jurisprudència, fixada pel Tribunal Suprem el 28 de febrer de 2006, estableix que la reducció de penes per beneficis penitenciaris contemplada al Codi Penal de 1973 ha d'aplicar-se a cadascuna de les condemnes imposades a un reclús i no al màxim de 30 anys de compliment efectiu.
En un altre ordre de coses, la previsible designació d'Iñaki Goioaga com a senador autonòmic per part del Parlament basc a proposta d'EH Bildu serà la primera polèmica de la desena legislatura de la Cambra de Vitòria. El delegat del Govern a Euskadi, Carlos Urquijo, va enviar una carta a la presidenta del Parlament basc, Bakartxo Tejeria, per demanar que s'eviti l'elecció de Goioaga, un advocat que ha defensat diversos presos d'ETA i ha estar imputat.

Espanya Internacional

L'advocada de Juana Rivas a la sortida del jutjat de Granada.
Juana Rivas, detinguda a l'arribar al jutjat de Granada

Juana Rivas, detinguda a l'arribar al jutjat de Granada

La mare granadina s'ha lliurat a la justícia després de passar gairebé un mes en parador desconegut

El detingut al Marroc està relacionat amb un dels terroristes abatuts

El detingut al Marroc està relacionat amb un dels terroristes abatuts

La intel·ligència marroquí està col·laborant amb les forces de seguretat espanyoles

Almenys 40 ferits en un accident de dos trens a Filadèlfia

Un comboi d'alta velocitat ha topat passada la mitjanit amb un altre tren que estava estacionat

La UE va sancionar el nou ambaixador rus als EUA per la política amb Ucraïna

La UE va sancionar el nou ambaixador rus als EUA per la política amb Ucraïna

Washington suspendrà temporalment la concessió de visats a Rússia a causa de la reducció de...

Els serveis secrets esgoten els seus fons

El cap del Servei Secret dels Estats Units, Randolph Alles, va avisar que la costosa protecció al...

Colòmbia assegura que l´exfiscal de Veneçuela està sota la seva protecció

Caracas critica el president Santos per advertir que donaran asil a Luisa Ortega si ella ho demana

Enllaços recomanats: Premis cinema