El jutge veu indicis de prevaricació en les contractacions de Baltar

L'expresident de la Diputació d'Ourense i quinze testimonis més declararan a finals d'aquest mes

 

OURENSE | EFE/DDG El titular del Jutjat d'Instrucció 1 d'Ourense, Leonardo Álvarez, ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia contra l'expresident de la Diputació i del PP d'Ourense, José Luis Baltar, per entendre que podria haver comès un delicte continuat de prevaricació administrativa en la contractació de personal. L'acte d'incoació aprecia indicis que Baltar, que va deixar la Diputació el gener del 2012 després de més de dues dècades al capdavant, podria "haver comès un delicte continuat de prevaricació" per haver formalitzat "diversos contractes temporals a principis de l'any 2010 prevalent-se de la seva condició de president de la diputació provincial" i "sense la publicitat necessària".
Afegeix que aquestes contractacions s'haurien fet "sense seguir cap dels procediments legalment previstos a aquest efecte, tal com es dedueix de la documental acompanyada a la querella". Per tot això, el jutge Leonardo Álvarez ha admès a tràmit la querella interposada per la fiscalia, que sosté que almenys 104 contractes es van tramitar de manera irregular i sense passar per concurs públic.
Així, Baltar declararà davant el jutge a finals de gener, de la mateixa manera que 15 testimonis més, nou treballadors que van ser contractats per la diputació en aquelles dates, a més de quatre caps de servei i dos tècnics de la institució provincial.
La querella del fiscal en cap Florentino Delgado es basa en una denúncia del PSOE, que va alertar d'una contractació massiva de càrrecs del PP, familiars i afins que va coincidir amb el congrés provincial del PP d'Ourense el 2010. Aquell any, el PP de la demarcació va celebrar un congrés que va atorgar la presidència del partit a José Manuel Baltar Blanco, fill de Baltar Pumar i president de la Diputació actualment.
Els socialistes van manifestar la seva satisfacció per l'admissió de la querella, però van sol·licitar que s'obri "un debat polític" dins de la institució. La secretària d'organització, María Quintas, va assegurar que "les polítiques de José Luis Baltar són continuades pel seu fill, Manuel Baltar, actual president de la Diputació".
Per part seva, el secretari ?provincial del PP a Ourense, Rosendo Fernández, va denunciar ?contractacions de familiars de dirigents socialistes gallecs en ajuntaments en els quals governa el PSdeG i, amb ironia, va afegir que els populars volen pensar que és "per mèrits personals i no per altres coses". Fernández va recriminar al PSdeG el seu "comportament roí" perquè, segons el seu parer, aquest grup està intentant "treure profit" de l'admissió a tràmit de la querella presentada contra l'expresident de la Diputació i del PP d'Ourense per un presumpte delicte de prevaricació continuada.

Espanya Internacional

Trump considera «trista» la retirada d´estàtues confederades

Trump considera «trista» la retirada d´estàtues confederades

El president dels EUA carrega contra dos senadors del seu propi partit que van criticar la seva...

Díaz Usabiaga demana «ambició» al sobiranisme basc en sortir de la presó

Díaz Usabiaga demana «ambició» al sobiranisme basc en sortir de la presó

Dos centenars de dirigents i simpatitzants de l'esquerra abertzale, entre ells Arnaldo Otegi,...

Almenys 37 morts en disturbis en una presó del sud de Veneçuela

La massacre es va produir per l'acció d'una unitat d'elit del Govern per intentar prendre el...

Mor un policia de Hamas en un atemptat suïcida a la frontera entre Gaza i Egipte

Un membre de l'Estat Islàmic s'immola en ser aturat de matinada en...

Dona a llum la nena de 10 anys violada a qui el Suprem indi va prohibir avortar

La nena de 10 anys violada a la qual el Tribunal Suprem indi va prohibir avortar fa tres setmanes...

Enllaços recomanats: Premis cinema