La plataforma que reuneix els equips directius dels centres de salut de Madrid va presentar a la Conselleria de Sanitat la dimissió de 322 càrrecs de 137 ambulatoris, d'un total de 270, que faran efectiva si es consuma la privatització de la gestió de 27 centres prevista per a enguany.

Amb el lliurament de les firmes, anunciada a finals de desembre, la plataforma va fer un pas més en la seva oposició al pla d'externalització de la gestió de sis hospitals i 27 centres de salut, que la Comunitat de Madrid va aprovar el 27 de desembre passat i que des d'avui seguiran negociant els professionals i la Conselleria de Sanitat.

En un altre ordre de coses, la Conselleria valenciana de Sanitat destinarà aquest any 18,5 milions d'euros en concepte de "retribució variable" entre els professionals del sistema sanitari que obtinguin més èxit en la implantació de "mesures d'eficiència".

Així ho va anunciar la Generalitat després de reunir-se amb el nou conseller de Sanitat, Manuel Llombart, i l'equip directiu del departament per marcar les "línies estratègiques" de treball per al 2013.