L´FMI recomana a Portugal acomiadar funcionaris i encén la polèmica

 

LISBOA | EFE/DDG Reduir les pensions, acomiadar professors i funcionaris i apujar els preus de la sanitat pública són algunes de les recomanacions de l'FMI a Portugal que van desencadenar ahir una gran polèmica en aquest país subjecte ja a dures mesures d'austeritat. Els consells del Fons Monetari Internacional (FMI) figuren en un informe divulgat pel Govern conservador lusità sobre les propostes de l'organisme perquè Portugal reformi l'Estat i aconsegueixi estalviar 4.000 milions d'euros.
En aquesta suma es xifren les retallades que ha de patir la despesa pública per equilibrar els pressupostos de l'Estat, com exigeix el rescat financer de 78.000 milions d'euros que va obtenir el país ?l'any passat.
L'informe de l'FMI, elaborat a petició del Govern lusità, aconsella reduir el nombre de treballadors públics i els seus salaris en l'educació, sanitat i forces de seguretat, així com baixar les pensions i el subsidi de desocupació, que ja han patit fortes retallades en els dos últims anys. En aquest sentit recomana un reducció salarial permanent als funcionaris d'entre el 3 i el 7 % a partir de 2014, a més de limitar el cobrament de plusos.

Enllaços recomanats: Premis cinema