La meitat dels aliments que es produeixen arreu del món, equivalent a 2.000 milions de tones, van a les escombraries, segons un informe de l'Institut d'Enginyers Mecànics.

D'acord amb aquesta institució britànica, el mal emmagatzematge, dates molt estrictes sobre venciment en l'empaquetat i consumidors molt exigents són les causes d'aquest rebuig.

A més, en el cas del Regne Unit, un 30% dels vegetals no es cullen perquè l'aspecte que tenen faria més difícil la seva venda en els mercats, segons el document.

El director d'energia i medi ambient de l'institut, Tim Fox, va dir que "la quantitat de menjar desaprofitada a tot el món és sorprenent. Aquest és menjar que podria ser utilitzat per alimentar una creixent població mundial, així com als que avui passen fam ".

"A més, és un innecessari malbaratament de terra, aigua i recursos energètics utilitzats en la producció, procés i distribució dels aliments", va afegir.

Segons Fox, els supermercats exigeixen "aliments perfectes en aparença" per poder vendre'ls.

Alhora, l'informe assenyala que una gran quantitat d'aigua, aproximadament 500.000 milions de metres cúbics, és utilitzada per a cultius que mai s'arriben a consumir.

L'ONU estima que per l'any 2075 hi haurà 3.000 milions de persones més que caldrà alimentar al món pel fet que la població arribarà als 9.500 milions.

Fox va indicar que els experts han de fer un esforç per impedir aquest malbaratament de menjar i desenvolupar formes més eficients de conrear, transportar i emmagatzemar aliments.

"Però per aconseguir això, els governs, les agències de desenvolupament i organitzacions com l'ONU han de treballar juntes per ajudar a canviar la mentalitat de la gent i descoratjar pràctiques malbaratadores per part de grangers, productors d'aliments, supermercats i consumidors", va subratllar Fox .