Baltar es dóna de baixa del PP en ser imputat per contractacions irregulars

L'expresident del PP d'Ourense assegura que sortirà "absolt" del procés en què està immers

 
Feijóo, ahir, durant una roda de premsa.
Feijóo, ahir, durant una roda de premsa.  efe/Lavandeira jr

OURENSE | EFE/DDG L'expresident de la Diputació i del PP d'Ourense José Luis Baltar va afirmar que la seva suspensió temporal de militància del PP obeeix al seu desig de "no contaminar al partit" durant el procés judicial per la contractació irregular de més cent persones, del qual diu que sortirà "absolt". Baltar, que haurà de prestar declaració aquest mes davant del jutge per presumpta prevaricació continuada en la contractació de personal, va declarar en conversa telefònica que en aquest moment ha considerat "oportuna" la decisió de cursar la seva baixa en l'organització política en la qual milita des de fa dècades.
Un jutjat d'Ourense ha admès a tràmit una querella contra ell per la suposada contractació irregular de més de cent persones a la Diputació el 2010, en els dies previs a la celebració del congrés provincial del PP que va guanyar José Manuel Baltar Blanco, fill del veterà dirigent i actual president de la institució provincial. Baltar va declarar que una vegada conclogui el "front que té obert amb la Justícia", que deriva d'una denúncia feta pel PSDEG l'any 2010, sol·licitarà una altra vegada l'alta en el partit, perquè pensa sortir absolt.
Així mateix, va manifestar no entendre "l'enrenou causat" i la posició de la resta de partits, com el PSOE o el BNG, i va puntualitzar: "Que l'oposició faci el que consideri oportú, que jo faig el que penso que en consciència he de fer". A més, va precisar que no tenia cap intenció de contribuir "al circ mediàtic que han muntat" aquestes formacions.
Per la seva banda, el president de la Xunta i líder del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, va valorar la decisió "correcta i oportuna" de José Luis Baltar de demanar la suspensió temporal de militància del partit, que, segons la seva opinió, també era "necessària" perquè el Partit Popular no estigui sotmès a "els problemes que puntualment" pugui tenir l'"històric" dirigent.
Núñez Feijóo va comentar d'aquesta manera després de la reunió del Govern de Galícia la decisió de l'expresident de la Diputació d'Ourense i del partit en aquesta província, que haurà de prestar declaració davant del jutge per una querella de la Fiscalia per presumpta prevaricació continuada en la contractació de personal.
El titular de la Xunta va recordar en conferència de premsa que sol separar els assumptes de govern i de partit però "la transcendència social", va dir, l'ha obligat a pronunciar-se sobre el cas. Va assegurar que la decisió de l'expresident provincial és de "lleialtat" amb el partit i va reconèixer que malgrat que ja no està "en la primera línia política era inevitable barrejar amb la situació del partit actualment".

Enllaços recomanats: Premis cinema