L'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, va tancar ahir l'assumpte de la dimissió del seu vicealcalde, Miguel Ángel Villanueva, un dia després del seu cessament pels successos del Madrid Arena, i es va mostrar disposada i preparada per seguir al capdavant de l'Ajuntament, malgrat els atacs que sap que continuarà rebent. En roda de premsa després de la reunió del seu Govern, l'alcaldessa va assegurar que "mai" va pensar a renunciar al càrrec i va agrair el treball realitzat per qui ha estat el seu número dos durant un any, que dimecrres va dir que dimitia per rebaixar la tensió provocada a l'ajuntament per la tragèdia del Madrid Arena, en la que van morir cinc joves i que ha alterat la gestió diària del consistori.

Botella va expressar el seu "major afecte polític i personal" per Miguel Ángel Villanueva, al qual es va referir com "un col·laborador lleial", del qual va valorar el seu "màxim esforç i honestedat", i va declarar que no havia perdut la "confiança" en ell. En tot moment es va negar a fer cap declaració sobre les circumstàncies i els motius de la dimissió del vicealcalde i quan se li va preguntar sobre això, fins a en quatre ocasions, va contestar que "no afegiria res al que Miguel Ángel Villanueva va dir".

Nou organigrama

Botella es va centrar a explicar els canvis en el seu Govern propiciats per aquesta dimissió i els va justificar en la necessitat d'aconseguir una administració "més reduïda" i "més austera". Segons el seu punt de vista, cal "anar a models de gestió més eficients" i és "prioritari" aconseguir "una administració més reduïda" quan s'està gestionant el 2013 el mateix pressupost que el 2005.

Acompanyada pel nou portaveu del seu Govern, Enrique Núñez, que substitueix precisament a Villanueva, l'alcaldessa de Madrid va dir que havia decidit reestructurar el seu Govern quan el seu fins ara vicepresident li va presentar la seva dimissió i va anunciar que no té previst efectuar ara altres canvis.

A més, va mostrar el seu suport "absolut" al seu delegat de Medi Ambient, Seguretat i Mobilitat, Antonio de Guindos, del qual va dir que "és un luxe tenir-lo a l'Ajuntament de Madrid", i a la fins ara regidora delegada de Seguretat i Emergències, Fátima Núñez, que ha passat a ser responsable del districte de Carabanchel.

Botella es va declarar "hereva de les polítiques del Partit Popular dels últims anys" però va afegir que "cada moment ha d'ajustar-se a la situació".