Milers de seguidors del president veneçolà, Hugo Chávez, van prendre ahir el centre de Caracas per participar en la concentració convocada pel Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) en suport al mandatari, hospitalitzat a Cuba, en la jornada en la qual havia d'assumir per al nou mandat.

Des de primeres hores del dia seguidors de diverses parts del país es van congregar als voltants del Palau de Miraflores per expressar el seu suport al governant i a la decisió del Tribunal Suprem de permetre l'ajornament de la presa de possessió presidencial per a quan Chávez estigui recuperat.

"Jo sóc Chávez", "Chávez cor del poble" es llegia en les nombroses samarretes i insistentment corejaven els seguidors del governant, hospitalitzat a Cuba després de ser operat per quarta vegada d'un càncer, la naturalesa del qual no s'ha informat oficialment. D'acord amb els últims informes del Govern, el mandatari pateix una insuficiència respiratòria com a conseqüència d'una severa infecció pulmonar i el seu estat és "estacionari". Davant la polèmica constitucional per la seva absència a l'acte d'investidura, el Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) va dictaminar dimecres que el jurament no cal en el cas de Chávez ja que es tracta d'un president "reelecte".