El Tribunal d'Apel·lacions d'Egipte va anul·lar ahir la sentència contra l'expresident Hosni Mubarak, condemnat a cadena perpètua per la mort de manifestants durant la revolució, i va ordenar repetir el judici, segons va apuntar una font judicial.

La cort també va resoldre repetir el procés contra l'exministre de l'Interior, Habib al Adli, i sis antics assessors seus, a més del judici contra els dos fills de Mubarak, Alaa i Gamal, i l'empresari Hussein Salem, que es troba a Espanya.

Les fonts van explicar que el Tribunal va acceptar els recursos presentats per Mubarak i Adli contra la sentència a cadena perpètua per la seva implicació en la mort dels manifestants.

A més, va admetre l'apel·lació de la Fiscalia General contra l'absolució de Mubarak, els seus fills i Salem per un suposat delicte vinculat amb l'exportació de gas a Israel i per un altre d'abús del poder presidencial.

El judici es repetirà davant un tribunal penal i, mentrestant, els acusats romandran en presó preventiva, excepte dos exassistents d'Al Adli que estan en llibertat, segons apunta l'agència de notícies estatal Mena.

Manca de proves

La defensa de l'expresident sosté que la cort que va emetre la sentència contra ell el passat dia 2 de juny de 2012 no es va recolzar en proves suficients.

Des del passat 27 de desembre, Mubarak està ingressat de manera temporal a l'Hospital Militar de Maadi per les ferides sofertes en caure al bany del centre sanitari de la presó de Tora.

Al començament d'aquest any, una comissió d'investigació, ordenada pel president egipci, Mohamed Mursi, va presentar els resultats de les seves indagacions sobre l'assassinat de manifestants en la revolució i va aportar noves proves que suposadament demostren que Mubarak va veure per televisió els fets.

Segons la comissió, aquesta nova prova posa en relleu que l'exmandatari va tenir una responsabilitat directa en l'assassinat de manifestants, perquè va ser "testimoni" del que va succeir.

Dissabte, la Fiscalia Superior de Fons Públics va imputar a Mubarak amb un nou càrrec de corrupció per haver cobrat, suposadament, 7 milions de lliures egípcies del diari estatal Al Ahram i va ordenar-li presó preventiva.