El dirigent de Noves Generacions Àngel Carromero, condemnat a Cuba a quatre anys per homicidi imprudent, una pena que compleix a Espanya en règim obert, haurà d'acudir a dormir de dilluns a dijous al Centre d'Inserció Social (CIS) de Madrid que se li ha assignat. A Carromero se li ha assignat aquesta modalitat del tercer grau i no la del control telemàtic, mitjançant una polsera, que li permetria acudir al CIS només de manera esporàdica.

El dirigent de Noves generacions va ser condemnat a l'illa caribenya després de patir un accident de trànsit el 21 de juliol passat en el qual van morir els dissidents cubans Oswaldo Payá i Harold Cepero. El 29 de desembre va ser traslladat a Espanya en aplicació del conveni bilateral d'execució de sentències penals amb Cuba, subscrit el 1998 i que estableix que les penes imposades al país caribeny a espanyols podran ser complertes en centres penitenciaris d'Espanya.

D'aquesta manera, va romandre a la presó de Segòvia fins divendres, quan va poder anar-se'n a casa després que la Junta de Tractament d'aquesta presó proposés la concessió del tercer grau.