L'atac amb trets contra el despatx del primer ministre grec, Andonis Samarás, a la seu del seu partit, el conservador Nova Democràcia, constitueix un pas més enllà en la sèrie d'actes violents dels últims dies. Després de diversos atacs amb bombes de fabricació casolana, a la matinada d'ahir per primera vegada es van utilitzar armes de foc, en usar els agressors dos fusells kaláshnikov.

Segons va informar el ministre d'Ordre Públic, Nikos Dendias, les investigacions policials realitzades fins ara apunten que cap a les tres de la matinada dues persones van efectuar nou trets contra la segona planta de l'edifici on hi ha el despatx de Samarás. Un projectil va ser trobat a l'interior del despatx de Samarás i un altre a la teulada de l'edifici.

Poc després d'aquest incident, un automòbil que havia estat robat va ser trobat cremat al barri atenès de Fáliro, el que apunta a la possibilitat que estigués involucrat en els atacs.

La nova onada d'atacs es va desencadenar després del desallotjament de la coneguda com a a Vila Amalía, un habitatge ocupat des de fa vint anys per grups anarquistes, en el qual, segons la Policia, hi havia material apte per a la fabricació de còctels molotov.

Durant aquest desallotjament van ser arrestades més d'un centenar de persones contra les quals s'ha obert una investigació judicial.