L´Audiència ordena interrogar a l´exparella de Jordi Pujol fill

La secció tercera de l'A. Nacional obliga el jutge instructor a pendre-li declaració per possibles comptes a l'estranger

 14:02  
 NOTÍCIES RELACIONADES

MADRID / EFE La secció tercera de l'Audiència Nacional ha obligat el jutge instructor d'aquest tribunal Pablo Ruz a prendre declaració a l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat, per la possible existència de comptes a l'estranger a nom seu.

La sala ha admès el recurs de la Fiscalia Anticorrupció contra la decisió de Ruz de no investigar suposats delictes i derivar l'assumpte als Jutjats de Plaza de Castilla, en no apreciar que fos competència de l'Audiència Nacional perquè no quedava clara "la comissió d'actes que suposin la consumació d'una activitat delictiva" fora d'Espanya.

La secció afegeix que el jutge ha de prendre declaració a la dona, que va denunciar que Pujol Ferrusola va portar grans quantitats de diners a Andorra, "sense perjudici de la llibertat de criteri de l'instructor entorn de l'ulterior destí de les diligències".

Enllaços recomanats: Premis cinema