La secció segona de la sala penal de l'Audiència Nacional va confirmar el processament pel cas Faisán de l'excap superior de Policia del País Basc Enrique Pamies i l'exinspector de la Brigada d'Informació d'Àlaba José María Ballesteros, amb el que s'obrirà judici contra ells.

En un acte, la secció rebutja l'arxiu demanat per les defenses dels encausats i dóna continuïtat així a la causa, tot i que indica que encara no es poden concretar els delictes per aquest cas, que investiga la suposada delació a ETA d'una operació contra la seva xarxa d'extorsió el 2006.

El jutge Pablo Ruz havia qualificat els delictes que se'ls imputen com de col·laboració amb banda armada i revelació de secrets, però la Sala explica que no es poden detallar fins que s'obri judici oral i les acusacions qualifiquin.

En el cas que se'ls acusi d'un delicte de col·laboració amb ETA, el tribunal competent per jutjar-los serà l'Audiència Nacional, però si finalment no és així el cas passaria a l'Audiència Provincial de Guipúscoa. La Sala apunta que per acusar de col·laboració és suficient que els encausats tinguin "coneixement i voluntat".