El secretari d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, Juan Manuel Moreno, va admetre que la decisió del Govern de Castella-la Manxa de tancar les urgències nocturnes de 21 municipis de la regió podria estendre's a altres comunitats, ja que "moltes d'elles estan redissenyant els seus propis mapes de recursos". En qualsevol cas, el representant del Ministeri de Sanitat va voler deixar clar que la decisió del tancament nocturn de les urgències a la Manxa l'ha adoptat l'Executiu regional, en l'exercici de les seves competències, i no el Govern central, encara que respecta la mesura.

En aquest sentit, la presidenta de Castella-Manxa, María Dolores de Cospedal, va destacar que els 21 municipis de l'autonomia afectats pel tancament del servei nocturn d'urgències tenen una població "molt petita" i disposaran d'aquest mateix servei a una distància de quinze minuts. "No s'han tret les urgències amb caràcter general", va insistir Cospedal, que va recordar que el servei quedarà tancat a partir de les vuit del vespre en un nombre reduït de petites localitats.

Preguntada per la decisió dels regidors del PP a l'Ajuntament d'Honrubia (Conca) de presentar la seva dimissió pel tancament d'aquest servei nocturn, la presidenta manxega es va limitar a dir que els edils populars estan "en el seu dret".

Per part seva, l'alcalde d'Almonacid de Zorita (Guadalajara), Rafael Higuera, del Partit Popular, va anunciar que recorrerà davant els tribunals el tancament de les urgències nocturnes al centre de salut d'aquest municipi. Higuera va descartar mobilitzacions i tancaments ja que, segons va considerar, "no tenen cap tipus de sentit, perquè a la Conselleria estan tancats a qualsevol mena de reivindicació".

Paral·lelament, l'Ajuntament toledà de Tembleque va presentar davant el Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa (TSJCM) un recurs contenciós administratiu contra l'ordre de la Conselleria de Sanitat.

Finalment, el PSOE va anunciar que presentarà un conjunt d'iniciatives al Congrés per obligar el Govern a pronunciar-se sobre el tancament de 21 punts de centres d'urgències a Castella-la Manxa, que, segons el seu parer, afectarà uns 100.000 ciutadans. "Portarem el debat aquí de Castella-la Manxa, que ha deixat 100.000 ciutadans sense urgències, amb carreteres complicades i perilloses", va afirmar el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.