La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va anunciar que la llei per a la reforma de l'Administració local estarà preparada molt aviat i va avançar que en els plans del Govern està mantenir la figura de les diputacions provincials, però suprimir les mancomunitats. La vicepresidenta va afirmar que l'Executiu seguirà aquest any amb la seva agenda de reformes i va precisar que la nova norma permetrà estalviar uns 3.500 milions d'euros.

En declaracions a Antena 3, va assegurar que el Govern fa un "esforç molt important" en la reforma de les administracions públiques amb l'objectiu de fer-les més "operatives". "Espanya necessita molta i molt bona gestió", va destacar la vicepresidenta, que va posar com a exemple els diners que l'Executiu s'ha estalviat en despeses de lloguers d'edificis.

Va explicar que la reforma de l'administració local està "molt avançada" i que l'Executiu calcula que s'arribaran a estalviar uns 3.500 milions d'euros. La vicepresidenta no va voler avançar la xifra exacta i va assenyalar que a mitjan febrer el Govern donarà la dada definitiva de dèficit.

Sobre l'ajuda de 400 euros per a aturats que han esgotat les seves prestacions, i preguntada per si el Govern la prorrogarà, Sáenz de Santamaría va apuntar que primer cal evaluar-ho i després prendre una decisió.

"Com vam fer l'agost: primer s'avalua i després es pren una decisió. Estem en aquest procés d'avaluació", va afirmar, abans d'afegir que l'Executiu coneix la situació dels espanyols i les dificultats per trobar feina, i que això "es valorarà".

Sobre el conflicte de la sanitat pública madrilenya, la vicepresidenta va considerar necessari que hi hagi més diàleg entre el Govern autonòmic i els professionals del sector.