L'exconseller madrileny de Sanitat Juan José Güemes va renunciar al seu càrrec a l'empresa Unilabs, que gestionarà les anàlisis clíniques de sis hospitals dins del procés d'externalització de la Sanitat pública de Madrid, després de la polèmica sorgida en conèixer-se el càrrec que ocupava a la firma.

Güemes va prendre aquesta decisió dies després que es conegués la seva vinculació al consell d'administració d'Unilabs, firma que va adquirir l'empresa a la qual la Comunitat de Madrid va adjudicar les anàlisis clíniques de sis hospitals el 2009, quan ell ocupava el càrrec de conseller de Sanitat.

L'exconseller va al·legar que no vol que ningú li pugui atribuir "interessos espuris". "Crec haver actuat no només respectant estrictament la legalitat vigent sinó també des del punt de vista ètic i, com diuen alguns, estètic", va destacar. Va afegir que "no ha existit, ni es pot interpretar sota cap concepte que hi hagi hagut un tracte de favor amb Unilabs", i va insistir que "mai he contractat res amb la Conselleria de Sanitat".

Per a esvair qualsevol dubte sobre la seva incorporació a un altre nou projecte, l'exconseller va voler deixar clar que no formarà part en "molt temps" de "cap empresa" de l'àmbit sanitari. Unilabs, per part seva, va lamentar la dimissió de Güemes i li va expressar el seu "total suport".

En un altre ordre de coses, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va confessar que li va fer "molta il·lusió" que fos una empresa catalana -Seeliger i Conde- la que li oferís un càrrec amb la finalitat d'expandir-se a la resta d'Espanya, a Europa i a Amèrica Llatina. Aguirre va defensar la compatibilitat de la seva feina en una empresa privada amb la presidència del PP de Madrid i es va preguntar si "cal ser funcionari per ser president local d'un partit".

Aguirre rebutja les crítiques

En un esmorzar organitzat pel PP de Madrid, Aguirre no va esperar que els periodistes li preguntessin si el seu nou càrrec és compatible amb mantenir la presidència del PP de Madrid i va dir no comprendre les crítiques que ha suscitat el seu fitxatge. "Què es considera necessari? Ser elegida pels militants no serveix? O ser afiliat durant molts anys? Cal ser funcionari per ser president local d'un partit?", es va preguntar l'expresidenta.