BÁRCENAS ESQUIA MOLT BÉ

 
BÁRCENAS ESQUIA MOLT BÉ
BÁRCENAS ESQUIA MOLT BÉ  

"Els dictadors africans envegen els partits espanyols, societats limitades que garanteixen als seus executius uns ingressos suplementaris que espantarien la banca"

MATÍAS VALLÉS ingú acumula una fortuna de 22 milions d'euros sense una dedicació exclusiva a l'activitat recaptatòria. De fet, la immensa majoria dels qui es plantegen aquest objectiu fracassen en l'intent. Es veu que la condició de gerent i tresorer del PP gaudida per Luis Bárcenas catapulta a l'obtenció simultània de 3.500 milions de pessetes antigues i futures. Els dictadors africans envegen els partits espanyols, societats limitades que garanteixen als seus executius uns ingressos suplementaris que espantarien la banca, per esmentar un sector de moral equivalent.
El senador i responsable econòmic del partit més patriòtic del lloc refugia els seus ingressos d'il·legalitat manifesta a Suïssa com un estafador qualsevol, encara que segur que viatjava a aquest país amb una bandera espanyola cosida al cor. Bárcenas va maquinar els seus milions en un despatx situat a sota del que ocupava Rajoy a la seu del PP. Per molt embrancat que l'actual president del Govern estigués en la marxa de la Lliga, sorprèn que no li arribés l'inconfusible aroma dels diners a cabassos. Al contrari, el puríssim Rajoy es resistia numantí a la destitució de la seva mà dreta perquè, segons els gurus mediàtics de Madrid, el tresorer l'havia convençut de la seva innocència. Aquest perspicaç analista de comptes governa Espanya, i els gurus segueixen aquí, impartint doctrina.
Força desgràcia té l'advocat de Bárcenas amb defensar un individu així, però el lletrat no necessitava excedir-se en les seves funcions, en atribuir els repetits viatges a Suïssa del seu client al fet que "esquia molt bé". La precisió sobre l'excel·lència esportiva del tresorer marca el punt que l'evasió fiscal adquireix el seu sentit cabal d'escarni a la ciutadania. Ni tan sols oculten els diners bruts a Suïssa per evitar la seva Agència Tributària, sinó per distingir-se de la plebs. "Que es fotin", com canten conjuntament Andrea Fabra i Rajoy mentre amnistien els lladres. Dos éssers tan lamentables com Ignacio González i Bárcenas han col·locat sengles claus en el taüt de la classe política.

Enllaços recomanats: Premis cinema