El Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa va ordenar la suspensió cautelar del tancament de les urgències nocturnes d'aquesta comunitat autònoma que va entrar en vigor dilluns enmig d'una gran polèmica. Es tracta d'un acte provisional amb mesures "cautelaríssimes" davant el recurs contenciós administratiu presentat per l'Ajuntament de Tembleque (Toledo) contra l'ordre de la Conselleria de Sanitat de Castella-la Manxa per la qual es va ordenar el tancament de vint-i-un punts d'atenció continuada en horari nocturn. El TSJ dóna tres dies de termini a la Junta perquè presenti al·legacions i, després d'examinar-les, la Sala decidirà si aixeca, manté o modifica la mesura adoptada.

El Govern de Castella-la Manxa va anunciar que recorrerà aquesta decisió, però el Servei de Salut de Castella-la Manxa va comunicar als coordinadors la decisió de mantenir oberts els centres de salut. Fonts del Govern van explicar que respecten la decisió judicial, però consideren "inaudit" que es qüestioni la reordenació horària de les urgències a Castella-la Manxa quan prèviament s'han pres mesures similars en altres autonomies.

Per part seva, el PSOE de Castella-la Manxa va demanar al Govern regional que retiri l'ordre de la Conselleria de Sanitat per la qual es tanquen les urgències nocturnes.

Finalment, els alcaldes afectats pel tancament van rebre amb satisfacció, però també amb reserves, la decisió del Tribunal Superior de Justícia. En el cas de Villanueva de la Fuente (Ciudad Real), els veïns van fer sonar els clàxons dels vehicles.