La Unió Europea (UE) va expressar el seu total suport a la intervenció de França a Mali i diversos Estats membres van oferir el seu suport militar a París, sense descartar la possibilitat d'enviar tropes per combatre contra els grups terroristes que controlen el nord del país. Després de reunir-se amb els ministres d'Exteriors dels vint-i-set països de la UE, la cap de la diplomàcia comunitària, Catherine Ashton, va confirmar que diversos governs s'han declarat "disposats a ajudar França per qualsevol mitjà". "No van descartar cap aspecte, inclòs el suport militar", va assegurar Ashton sobre aquests Estats, que no va precisar.

En la mateixa línia, el ministre francès d'Exteriors, Laurent Fa?bius, va considerar "absolutament possible" que algun país pugui enviar tropes de combat a Mali, encara que va recordar que la decisió és competència de cada Estat. "No podem forçar-los a fer-ho, hi ha límits en la política de seguretat i defensa", va assenyalar.

Fins ara, diversos països han facilitat a França suport logístic -entre ells Regne Unit, Alemanya, Bèlgica i Dinamarca- i altres han dit que ho estudien, com és el cas d'Espanya o Itàlia, però cap ha expressat voluntat de participar directament en les operacions a Mali.

En aquest sentit, el Consell de Ministres analitzarà avui l'aportació espanyola al conflicte de Mali, que podria concretar-se en l'enviament d'un avió de transport i de mig centenar d'instructors per formar l'exèrcit malià. Els membres del Govern escoltaran els informes del ministre de Defensa, Pedro Morenés, i d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo.