La prova davant de notari que van realitzar a la localitat de Molinicos (Albacete) per demostrar que estan a més de quinze minuts de distància d'un punt d'urgències va donar com a resultat que es triga uns 45 minuts, a falta de l'acta oficial del notari, que no estarà fins dilluns. Així ho van comprovar els diferents mitjans de comunicació i els veïns que van seguir els representants de la notaria en la prova realitzada, segons va explicar l'alcalde de Molinicos, el socialista José González Osuna.

L'alcalde va explicar que aquest temps és el que van tardar "en condicions normals i de dia", però que "si hi ha gel, neu o és de nit" pot ser "encara més". En concret, van recórrer el trajecte que separa la pedania de Vegallera de la localitat d'Elche de la Sierra, on està el centre de salut més proper.

Osuna va decidir encarregar aquesta prova notarial després que la presidenta de la Junta, María Dolores de Cospedal, afirmés que les localitats que tancaven a la tarda o nit el PAC estaven a menys de quinze minuts d'un punt d'urgències mèdiques.

Per part seva, la presidenta de Castella-la Manxa considera "sorprenent" que un tribunal es pronunciï sobre l'organització dels serveis sanitaris de la comunitat autònoma. Cospedal va assegurar que els tancaments són una mesura d'organització dels serveis mèdics, perquè "juntament amb retirar la situació presencial de vuit del vespre a vuit del matí hi ha la compra i incorporació d'UVI mòbils i un servei especial d'emergència".

En aquest sentit, el Govern de Castella-la Manxa va presentar les seves al·legacions a la suspensió cautelar del tancament nocturn de 21 punts d'urgències, en les quals explica que l'atenció sanitària en aquestes zones segueix coberta i que els "escassos" recursos públics estan millor utilitzats. Després d'admetre a tràmit el recurs de l'Ajuntament de Trembleque i de rebre les al·legacions de la Junta, el TSJ resoldrà probablement la setmana que ve sobre si manté, modifica o suspèn el tancament del servei d'urgències nocturn.

Finalment, els Col·legis de Metges de Castella-la Manxa es plantegen prendre mesures judicials en el cas que el Tribunal Superior de la regió no mantingui definitivament la decisió de suspendre de manera cautelar el tancament de les urgències nocturnes en vint-i-un municipis.