El Govern de la Diputació d'Ourense, en mans de José Manuel Baltar (PP), va rebutjar la creació d'una comissió proposada pel PSOE per investigar la incorporació de personal durant el mandat del seu pare, José Luis Baltar, imputat per prevaricació administrativa continuada per presumptes contractacions irregulars. Els populars es van oposar a la constitució d'aquest òrgan, que pretenia analitzar les contractacions de personal a la Diputació durant els darrers vint anys, dinou d'ells sota la presidència de José Luis Baltar.

El seu fill, l'actual president José Manuel Baltar, que va accedir al càrrec el febrer de 2012, va anunciar en un ple extraordinari que es prendran les accions civils i penals necessàries per defensar l'honor de la institució provincial.

Els socialistes havien proposat crear l'esmentada comissió després que un jutjat d'Ourense acceptés una querella de la Fiscalia, que va sorgir d'una denúncia del PSdeG contra José Luis Baltar per un suposat delicte de prevaricació continuada en la contractació de més de cent persones de manera irregular el 2010, en les dates prèvies a la celebració del congrés provincial en què va guanyar el fill.