El Govern deixarà de finançar els serveis socials bàsics dels ajuntaments que atenen els més pobres i les famílies castigades per la crisi econòmica, i ho farà tot i l'augment del 200% en la demanda d'emergència social que cobreix necessitats essencials com el menjar, segons la SER.

La preocupació és màxima entre les comunitats autònomes després que el Ministeri de Sanitat els hagi comunicat que l'Executiu ha decidit retirar la seva aportació per finançar els serveis socials dels ajuntaments en un moment en què es necessiten més que mai arran de l'agreujament de la crisi econòmica.

Es tracta de l'anomenat Pla Concertat, nascut el 1988, que serveix per atendre les famílies més pobres i necessitades i que presta serveis bàsics com l'ajuda a domicili, la teleassistència, centres socials, menjadors, albergs i pisos tutelats. Un pla que actualment sostenen econòmicament a tres bandes el Govern, els ajuntaments i les autonomies. "Estem sorpresos per la naturalitat amb què el Govern ens ha comunicat que es retira del Pla", va assegurar la consellera de Salut i Benestar Social andalusa, María Jesus Montero.