Rajoy: ´No em tremolarà la mà amb les irregularitats´

Demana als populars que estiguin "tranquils" perquè el partit "sempre ha reaccionat amb transparència"

 13:17  

ACN El president del PP i del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat aquest dissabte des d'Almería la transparència de la seva formació i ha advertit que "si alguna vegada té coneixement d'irregularitats o conductes impròpies de militants del partit no li tremolarà la mà" a l'hora d'actuar, perquè "sap" que una de les seves reponsabilitats és que el PP "se segueixi comportant i segueixi essent percebut com un partit de persones hornades. Rajoy ha recordat que aquest dijous els tres últims secretaris generals del PP van afirmar que no hi havia hagut cap il·legalitat malgrat els resultats de les investigacions judicials i periodístiques sobre l'extresorer del PP, Luis Báercenas, imputat al cas Gürtel.

Rajoy ha fet aquestes manifestacions a la clausura de la 20 Intermunicipal del PP a Almeria. És la primera compareixença pública des que va esclatar l'escàndol per les últimes investigacions relacionades a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, que segons el jutge entre 2005 i 2009 tenia un compte a Suïssa amb 22 milions d'euros dels què, segons el seu advocat, en va blanquejar 10 a l'amnistia fiscal del 2012.

Rajoy ha recordat que aquests dies "lamentablement", el PP és "objecte de polèmica" però ha demanat a tothom que "estigui tranquil" perquè "el PP sempre ha actuat amb transparència quan ha estat en qüestió i quan s'han produït comportaments irregulars".

En aquest sentit, ha recordat que aquest dijous els tres últims secretaris generals del PP, Angel Acebes, Javier Arenas i Maria Dolores de Cospedal, "han dit que els comptes del partit s'han ajustat a la legalitat i que no hi ha hagut cap irregularitat", i "jo crec que tots tres secretaris compten amb una trajectòria d'honradesa i dedicació que és garantia per a tots nosaltres".

En aquest marc, ha volgut destacar que l'extresorer del PP ja no és militant de la formació i que la Justícia actua "amb el suport" del partit. "Hi ha persones que estaven assumint responsabilitats al partit i que ara ja no hi són", ha dit, i per tant quan va caldre "el partit va actuar i es va adoptar les responsabilitats polítiques". Segons Rajoy. "ara hi ha assumptes als tribunals i qui està actuant són els tribunals" i això "ha de ser motiu de tranquil·litat per a tothom".

El líder del PP també ha volgut llançar una advertència als seus i ha afirmat que "si alguna" vegada té coneixement d'irregularitats o conductes impròpies de militants del partit "no li tremolarà la mà" perquè "sap que una de les meves responsabilitats, i no la menor" que és que el PP "se segueixi comportant" i "segueixi essent percebut com un gran partit de persones honrades, treballant i dedicades a millorar la vida del seu país".

En aquest marc, ha apuntat que "no és acceptable que es digui que en política tot és brut", perquè "no és cert" i "a més és injust". "Hi ha milers de regidors de tots els partits que treballen amb tota intensitat, que són honrats, i no puc estar d'acord amb les acusacions generalitzades, que són injustes, i sé com ha treballat molta gent en defensa de l'interès general", ha dit.

En tot cas, ha demanat als seus companys de files que siguin "més exemplars en les conductes" perquè "la gent ho exigeix" i "molts espanyols ho estan passant molt malament". "Només els podem demanar esforços i sacrificis si els nostres compatriotes veuen que els nostres comportaments estan fora de tota sospita", ha dit.

Abans de participar a l'acte, als passasissos del Palau de Congressos d'Almeria, Rajoy s'ha ha reaccionat amb un "sí, home" a les preguntes dels periodistes que l'esperaven i que li han demanat si és cert que durant anys els dirigents del PP van cobrar sobresous en negre amb sobres.

Aquest divendres a la nit hi va haver concentracions davant diverses seus del PP, amb centenars de persones a les de Madrid i Barcelona, en protesta per la corrupció. Segons les últimes informacions periodístiques, Bárcenas hauria pagat sobresous amb diner negre a la cúpula del PP mitjançant sobres on hi havia entre 5.000 i 15.000 euros mensuals.

Enllaços recomanats: Premis cinema