El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va exigir explicacions "ja" al cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, davant l'"extrema gravetat" dels fets relacionats amb l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, i va demanar la dimissió del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Segons va destacar Rubalcaba, el president del Govern i del PP ha de comparèixer públicament "ja" davant la ciutadania per explicar "les veritats del Partit Popular", mentre que Cristóbal Montoro, segons el seu parer, ha de dimitir si es demostra que l'"amnistia fiscal" va permetre que Bárcenas regularitzés aquests diners.

Segons el parer del líder del PSOE, si la situació dijous era "greu", ahir ja era "d'extrema gravetat". Rubalcaba va considerar que "s'ha enterbolit tot moltíssim més", perquè s'han estès "inquietants dubtes" sobre la gestió de Rajoy al capdavant del PP.

En aquest sentit, l'expresident del Govern Felipe González va demanar al PP que depuri i assumeixi les seves responsabilitats sobre les actuacions del seu extresorer i va reclamar que les investigacions per corrupció es portin "fins al final". Després d'oferir una ponència a Sevilla sobre els desafiaments de la Unió Europea, González va explicar que el PP "ha d'aclarir la situació interna amb els mateixos paràmetres d'aclariment que li exigeixen a altres".

Va assenyalar que l'existència del compte de Bárcenas a Suïssa "sembla que està confirmada", encara que fins i tot així va manifestar que cal aplicar "un principi bàsic" com és la presumpció d'innocència.

Per part seva, el coordinador general d'IU, Cayo Lara, va instar el president del Govern a "donar la cara" per l'actuació de l'extresorer del PP Luis Bárcenas i va demanar "celeritat i rapidesa" a la Justícia per substanciar les possibles responsabilitats penals. El líder d'IU va assenyalar que "Rajoy ha de comparèixer i donar explicacions pel cas Bárcenas" perquè es tracta d'un assumpte "tremendament preocupant i que fa molt mal a la democràcia i a la política".

Díez acusa Rajoy

Finalment, la líder d'UPyD, Rosa Díez, va demanar a Rajoy que "doni la cara" i expliqui els suposats sobresous, perquè "va conèixer i no va denunciar" aquests fets. Una vegada que assumeixi les seves responsabilitats polítiques, va assenyalar, "es podrà jutjar si el cap de l'Executiu és capaç de recuperar la confiança" dels ciutadans, però abans ha d'aclarir per què no va denunciar-ho.