El grup salafista que dimecres va assaltar una planta de gas al sud-est d'Algèria i va segrestar diversos centenars de treballadors occidentals i algerians va assegurar que manté encara captius set occidentals. El portaveu dels terroristes va reiterar que 35 ostatges i 16 islamistes van morir després del bombardeig que l'exèrcit algerià va efectuar dijous, quan els assaltants intentaven traslladar part dels ostatges de la ciutat residencial a la fàbrica. El comando va explosionar una part de la fàbrica per impedir que l'exèrcit algerià s'acosti.

La informació procedent de la planta de gas segueix sent molt confusa, però el Govern algerià va assegurar que l'Exèrcit va alliberar gairebé un centenar d'ostatges estrangers d'un total de 132, així com 573 algerians. Paral·lelament,. Alger va assegurar que dotze ostatges algerians i estrangers van morir en l'operació.

Els segrestadors van oferir alliberar els ostatges nord-americans a canvi de dos notoris islamistes presos als Estats Units. En tot cas, els EUA van rebutjar qualsevol mena de negociació amb el grup salafista, i la portaveu del Departament d'Estat, Victòria Nuland, va destacar que "Washington no negocia amb terroristes". El secretari de Defensa dels EUA, Leon Panetta, va afirmar que l'atac va ser executat per terroristes d'Al-Qaeda, xarxa a la qual la Casa Blanca encara no havia fet referència com a responsable.

Una font de seguretat va indicar que la cèl·lula terrorista estava formada per 30 homes de diverses nacionalitats, que estaven fortament armats. Entre l'armament amb el qual comptaven els assaltants, sobre els quals va indicar que són "molt decidits", la font va fer referència a míssils i llançacoets.

Per altra banda, alguns testimonis de l'atac van explicar dades del mateix, que van qualificar de "malson". Un treballador algerià va relatar que dimecres a la nit el grup assaltant va reunir diversos dels treballadors de les instal·lacions al restaurant, encara que no tenien res per beure o menjar.

L'empleat va explicar que van quedar en mans d'uns quinze assaltants, i va assegurar que els van dir: "germans algerians, no tingueu por, sortiu en pau, som germans, tots som musulmans". Un nord-americà que estava amb els algerians que formaven aquest grup de treballadors retinguts va caure de la teulada, sense que patís ferides de gravetat, però un altre va ser tirotejat pels assaltants i va morir dessagnat.

Per part seva, el ministre francès d'Exteriors, Laurent Fabius, va assegurar que un ciutadà gal va morir durant l'operació per alliberar els ostatges. El ministre va confirmar que altres tres ostatges francesos estan fora de perill.

Finalment, quatre treballadors noruegs i un canadenc van aterrar a l'aeroport de Bergen (Noruega) després de sortir il·lesos de l'operació de rescat.