La Fiscalia Anticorrupció de les Balears va sol·licitar que Iñaki Urdangarin i Diego Torres tornin a declarar davant el jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, en el marc del cas Nóos, per tres presumptes delictes fiscals comesos el 2007 i 2008. El Tribunal Superior de Justícia de les Balears va informar de la petició del ministeri fiscal, que es basa en l'aparició de noves dades en la instrucció d'aquest cas, on s'investiga el suposat desviament d'uns 6,1 milions d'euros de les administracions balear i valenciana a l'Institut Nóos entre 2004 i 2007.

La Fiscalia estava pendent de rebre un informe addicional de l'Agència Tributària que s'acaba d'incorporar al sumari i que apunta a un possible delicte de frau contra Hisenda per part de l'Institut Nóos en relació amb l'impost de societats de l'any 2007 d'uns 240.000 euros.

L'informe també fa referència a dos possibles delictes de frau contra l'Agència Tributària a l'IRPF per part d'Iñaki Urdangarin el 2007 i 2008. Perquè el frau sigui considerat delicte fiscal ha de superar els 120.000 euros anuals.

El duc de Palma ja va declarar davant del jutge José Castro el 26 de febrer de 2012, quan va assenyalar Torres com a responsable de les qüestions comptables de Nóos i va afirmar que la seva funció era únicament institucional.

A més de decidir sobre aquesta petició de nova compareixença, el jutge José Castro es pronunciarà els propers dies sobre la petició d'una fiança de responsabilitat civil per a Urdangarin i Torres, formulada tant per la Fiscalia com per l'acusació popular del Sindicat Mans Netes i l'acusació particular de la comunitat autònoma de les Balears. La Fiscalia i Mans Netes reclamen 8.189.448 euros de fiança, mentre que la comunitat autònoma balear sol·licita 3.498.014 euros.

Per part seva, un nebot d'Iñaki Urdangarin, Jan Gui Urdangarin, va admetre davant del jutge que instrueix el cas Nóos que va fer de "missatger" per al seu oncle, qui li lliurava sobres tancats que mai no va obrir, els repartia i rebia altres sobres a canvi, també tancats, que lliurava al duc de Palma.

El nebot d'Urdangarin va declarar com a testimoni a petició de la Fiscalia i les acusacions, que volien aclarir si va pagar a diversos treballadors que van ser donats d'alta a la Seguretat Social en empreses de l'Institut Nóos i que van admetre davant del jutge que no van fer cap feina.

Jan Gui Urdangari va admetre que va treballar uns mesos per a l'empresa Aizóon mentre estudiava i que la seva tasca consistia a buscar informació per Internet i fer en ocasions de "missatger", portant sobres per al seu oncle.

Finalment, l'empresari català Joaquim Boixareu va afirmar que ell no va ser en cap moment un "home de palla" d'Urdangarin i que va constituir el desembre de 2006 la Fundació Esport, Cultura i Integració Social per encàrrec del duc de Palma com a favor personal en pensar que faria un servei a la societat. Així ho va manifestar l'advocat de Boixareu, Xavier Arraut, després que declarés a Palma com a imputat davant del jutge Castro. Aquesta fundació és investigada pel presumpte desviament de diners a paradisos fiscals de Luxemburg i Belize.