El president dels Estats Units, Barack Obama, va jurar avui oficialment el càrrec per a un segon mandat que conclourà el gener de 2017 en una breu cerimònia al Saló Blau de la Casa Blanca acompanyat de la seva dona, Michelle, i les seves dues filles.

Obama va usar per al jurament davant el magistrat John Roberts, president del Tribunal Suprem, una Bíblia propietat de la família de la seva dona, en un acte que va ser televisat i que va precedir la cerimònia pública d'investidura d'aquest dilluns, a la qual s'espera que assisteixin unes 800.000 persones.

Després del jurament formal, que va durar tot just un minut, el president va fer un petó a la seva dona i les seves filles, i li va dir somrient a Sasha, la petita: "Ho he aconseguit".

La primera dama i Malia, de 14 anys, portaven vestits en tons blaus, mentre que el de Sasha, de 11, era de color rosa.

La Bíblia usada avui per jurar el càrrec procedeix de Chicago i va ser un regal del pare de Michelle, Fraser Robinson III, a la seva mare, LaVaughn Delores Robinson, el 1958, segons ha informat el Comitè per a la investidura Presidencial (PIC, per la seva sigla en anglès).

LaVaughn Delores Robinson, la difunta àvia de Michelle, va ser la primera persona afroamericana a dirigir la llibreria de l'Institut Moody Bible de Chicago, ciutat on va néixer el 1915.

D'acord amb la Constitució, el segon mandat d'Obama comença automàticament el 20 de gener, però les celebracions i la cerimònia pública de jurament davant del Capitoli s'han traslladat al 21 gener (dilluns).

A la cerimònia pública davant del Capitoli, Obama jurarà el càrrec amb dos exemplars de la Bíblia, un usat fa 150 anys per Abraham Lincoln i un altre que va ser propietat de l'activista afroamericà Martin Luther King Jr.

S'espera que assisteixin unes 800.000 persones, un rècord per a una segona investidura però lluny dels gairebé dos milions que el 20 de gener de 2009 es van congregar a Washington per ser testimonis del jurament històric d'Obama com el primer president negre del país.