El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que el seu partit promourà una ofensiva perquè els màxims dirigents del PP donin explicacions i s'investigui el 'cas Bárcenas'. Rubalcaba ha avançat que demanaran la compareixença del president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, i del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a les corts espanyoles. A més, els socialistes proposaran la creació d'una comissió d'investigació sobre l'amnistia fiscal, mesura a la qual es va acollir l'ex-tresorer del PP, segons el seu advocat. Per últim, demanaran a l'Audiència Nacional que investigui la suposada aparició de comptes irregulars amb els quals es pagarien sobresous en negre.

Alfredo Pérez Rubalcaba ha dit aquest diumenge que el PSOE ha esperat durant uns dies explicacions de Mariano Rajoy sobre les informacions que han aparegut als mitjans de comunicació sobre l'anomenat 'cas Bárcenas'. Un dia després que el president del govern espanyol i del PP s'hi referís al tema per primer cop, el secretari general del PSOE ha considerat que les declaracions que va fer no són suficients. A la manca d'explicacions per part de Rajoy, Rubalcaba afegeix com a greuge les successives declaracions que ha fet la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal. Segons ell, les paraules de la presidenta manxega "augmenten la sospita" de que al PP hi havia "una caixa B que servia per pagar sobresous B".

Insatisfets amb les explicacions, els socialistes espanyols han decidit engegar una iniciativa per esclarir fets que contempla diferents àmbits. En primer lloc, segons ha anunciat Rubalcaba, el PSOE demanarà la compareixença de Rajoy i Montoro a les corts. Encara en seu parlamentària, els socialistes proposaran la creació d'una comissió d'investigació sobre l'amnistia fiscal. L'objectiu d'aquesta mesura és saber si l'ex-tresorer del PP es va acollir a aquesta mesura aprovada pel govern de Rajoy. A més, d'aquesta manera, ha dit Rubalcaba, es podrà saber "si hi ha altres Bárcenas".

El líder del PSOE ha recordat que el seu partit es va oposar des del principi a l'amnistia fiscal i va advertir que la farien servir delinqüents i defraudadors per blanquejar diners.

Rubalcaba ha assenyalat que la comissió servirà per tenir dades més específiques mesos després de l'entrada en vigor de la mesura, ja que, fins ara, l'executiu espanyol s'ha escudat en el secret de les dades fiscals per no fer pública la informació.

A més, el PSOE demanarà al jutjat d'instrucció que investiga el cas Gürtel que investigui també aquest cas. Rubalcaba ha afirmat que estan relacionats i, per això, s'hauria d'investigar de manera conjunta. En aquest sentit, ha explicat que faran servir la personació del PSPV en el cas per fer la petició a l'Audiència Nacional per tal que investigui la suposada aparició de comptes irregulars amb els quals es pagarien sobresous en negre.

Rubalcaba s'ha mostrat optimista respecte al final de les investigacions. Segons ha dit, ell i el partit que lidera confien plenament en l'estat de dret i estan convençuts de que s'acabarà aconseguint l'objectiu de que es conegui la veritat sobre el cas.