Les darreres projeccions de vot dels comicis celebrats ahir al "Land" alemany de la Baixa Saxònia apuntaven a un empat tècnic entre la coalició de centredreta de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el bloc opositor socialdemòcrata-verd.

Segons aquestes intencions de vot, resultats que es van donar a conèixer dues hores després del tancament dels col·legis electorals, els dos blocs estarien vorejant el 46% dels vots, igualats també en escons.

La Unió Cristianodemòcrata (CDU) d'Angela Merkel hauria obtingut un 36,3% -una caiguda de més de sis punts respecte l'any 2008- mentre que els seus aliats del Partit Liberal (FDP) estarien en un 9,8%.

El Partit Socialdemòcrata (SPD) se situaria en un 32,6%, un avanç respecte al 30,3% de les anteriors regionals, mentre que els seus aliats, els Verds, es van disparar al 13,6%, enfront del 8% registrat fa uns anys.

Les regionals de Baixa Saxònia, amb 6,1 milions d'electors, tenien rang de test electoral per les generals, previstes per al mes de setembre, en què Merkel aspira a la reelecció, després de dos legislatures en el poder.

En aquest "Land" hi governa una coalició de centredreta, simètrica a la de la cancellera a escala federal.