Els EUA admeten ´deficiències´ en la resposta a l´atac de Bengasi

Hillary Clinton reconeix que el consolat de la ciutat líbia no comptava amb la suficient seguretat

 

WASHINGTON | EFE/DDG La secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton, va admetre "deficiències" en la seva resposta a l'atac al consolat a Bengasi (Líbia) de setembre passat, en el qual van morir quatre nord-americans, inclòs l'ambaixador, i va afegir que es desconeixien les causes i qui eren els terroristes. "Bengasi no va succeir en un buit", va explicar Clinton a l'inici d'una audiència al comitè de Relacions Exteriors del Senat, en destacar que "les revolucions àrabs han esvalotat les dinàmiques de poder i sacsejat les forces de seguretat a tota la regió".
La secretària d'Estat dels EUA va admetre que "va haver-hi deficiències en la resposta" a l'atac, que segons una investigació independent va estar relacionat amb diverses deficiències en el sistema de gestió que van provocar que el consolat a Bengasi no comptés amb la seguretat suficient en el moment de l'assalt, perpetrat l'11 de setembre de 2012.
Però la titular d'Exteriors també va fer una rotunda defensa de la tasca que el Departament d'Estat fa en les seves missions diplomàtiques, i es va emocionar visiblement en recordar que ella mateixa va abraçar els familiars dels quatre nord-americans que van morir en l'atac.
"Com he dit moltes vegades des de l'11 de setembre, assumeixo la responsabilitat. Ningú està més compromès que jo per corregir tot això. Estic decidida a deixar el Departament d'Estat i el nostre país més segur i més fort", va destacar Clinton, que abandonarà en les properes setmanes el seu càrrec.
El canviant relat oficial, que durant dues setmanes va atribuir l'atac a protestes espontànies per un vídeo antimusulmà i després el va atribuir a militants vinculats a Al-Qaeda, va fer que molts republicans acusessin el Govern de Barack Obama de no voler reconèixer un atemptat terrorista en plena campanya electoral.
Clinton va recordar ue encara que el Govern era conscient que havia estat "un acte de terror" des del principi, no sabia "qui eren els atacants" i "quins eren els seus motius".
"Tenen raó", va reconèixer Clinton, "era un atemptat terrorista i el vam qualificar d'atac de milicians fortament armats i això va passar clarament. Però -va matisar-, les grans preguntes qui el va causar i per què no les sabem respondre. No vam saber on estaven els atacants ni les seves motivacions".

Espanya Internacional

L'advocada de Juana Rivas a la sortida del jutjat de Granada.
Juana Rivas, detinguda a l'arribar al jutjat de Granada

Juana Rivas, detinguda a l'arribar al jutjat de Granada

La mare granadina s'ha lliurat a la justícia després de passar gairebé un mes en parador desconegut

El detingut al Marroc està relacionat amb un dels terroristes abatuts

El detingut al Marroc està relacionat amb un dels terroristes abatuts

La intel·ligència marroquí està col·laborant amb les forces de seguretat espanyoles

Almenys 40 ferits en un accident de dos trens a Filadèlfia

Un comboi d'alta velocitat ha topat passada la mitjanit amb un altre tren que estava estacionat

La UE va sancionar el nou ambaixador rus als EUA per la política amb Ucraïna

La UE va sancionar el nou ambaixador rus als EUA per la política amb Ucraïna

Washington suspendrà temporalment la concessió de visats a Rússia a causa de la reducció de...

Els serveis secrets esgoten els seus fons

El cap del Servei Secret dels Estats Units, Randolph Alles, va avisar que la costosa protecció al...

Colòmbia assegura que l´exfiscal de Veneçuela està sota la seva protecció

Caracas critica el president Santos per advertir que donaran asil a Luisa Ortega si ella ho demana

Enllaços recomanats: Premis cinema