El vicepresident executiu de la Fundació Ideas -vinculada al PSOE-, Jesús Caldera, va destituir el director de la fundació, Carlos Mulas, i estudia emprendre accions legals contra ell després de verificar que havia cobrat per treballs que signava sota el pseudònim d'Amy Martin. "He pres aquesta decisió després de verificar les informacions que apuntaven a la falsa autoria de diversos treballs pagats per la Fundació a qui signava amb el nom d'Amy Martin", va assegurar Caldera.

El diari El Mundo informava que Mulas ha rebut de la Fundació Ideas més de 50.000 euros per articles signats per la suposada columnista, la marca comercial i logotip de la qual estan registrats per l'ara cessat. Segons el diari, la institució va fer pagaments de fins a 3.000 euros per cada article signat per Amy Martin, columnista que segons asseguren empleats de la fundació no existeix i és un simple sobresou del propi Mulas.

Caldera va advertir que la Fundació Ideas recuperarà "tots" els diners abonats al seu director. El vicepresident executiu de la fundació va garantir que en aquest cas "no es defraudarà ni un euro de diners públics ni privats", reservant-se la possibilitat d'emprendre accions legals "pel dany" que s'ha pogut causar a la fundació.

Caldera se sent "defraudat" per l'actuació de Mulas, una persona en la qual tenia "molta confiança", però es va mostrar convençut que els pagaments pels articles s'han ajustat a la legalitat perquè els treballs s'havien "publicat i facturat".

Per part seva, la direcció federal del PSOE va assegurar que se sent "enganyada" per Mulas. Fonts de la direcció federal socialista van destacar que s'ha trencat la confiança en el director de la fundació, fet pel qual van decidir la seva destitució i exigir-li que torni els més de 50.000 euros cobrats per la falsa columnista durant dos anys i mig. A més, van assegurar que miraran totes les factures de nou i revisaran cada document per si de cas hi pogués haver alguna una altra irregularitat.

Mulas manté que Amy Martin sí que existeix i que és una amiga personal seva i de la seva dona, que li va crear una marca comercial.