El PSOE no farà marxa enrere en la seva decisió de destituir el director de la Fundació Ideas, Carlos Mulas, malgrat que la seva exdona el va exculpar confessant que era ella la falsa columnista Amy Martín, un episodi d'una setmana convulsa en els partits que es va iniciar amb el cas de Luis Bárcenas. En un comunicat, Irene Zoe Alameda va revelar que és l'autora dels articles pels quals la Fundació Ideas, vinculada al PSOE, va pagar més de 50.000 euros, i assegura que el seu exmarit no ho va saber fins dimecres, quan es va veure "destituït i indefens davant una allau d'atacs al seu honor".

Zoe Alameda demana perdó a Mulas, un home al qual "estima, respecta i admira" i es mostra disposada a tornar els honoraris percebuts per aquests treballs -fins a 3.000 euros per article- que consten en la seva declaració de la renda i no en la del seu exmarit, cessat dimecres de manera fulminant pel PSOE.

No obstant això, fonts de la direcció socialista van assegurar que la confessió d'Irene Zoe en res canvia la decisió de destituir el director de la fundació. Insisteixen a investigar el cas fins al final i a revisar tota l'actuació de Mulas, al mateix temps que es reserven el dret a emprendre accions legals per uns fets en els quals el PSOE assegura sentir-se "enganyat".

En aquesta mateixa línia, la portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, va censurar l'actuació "immoral" i èticament reprovable que va conduir al cessament de Mulas perquè, segons el seu parer, les contractacions a més de legals han de ser "morals i ètiques".

L'autoinculpació d'Irene Zoe no va ser l'única novetat en els suposats casos de corrupció política que han sortit a la llum en les darreres dues setmanes. L'exconseller de la Comunitat de Madrid Alberto López Viejo, imputat en el cas Gürtel al costat de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, va afirmar que està desitjant que acabi "com més aviat millor" el seu procés judicial per "poder aclarir i explicar moltes coses".

López Viejo va fer aquestes declaracions després que el diari El País informés ahir que l'estiu passat va regularitzar diners procedents d'un compte a Suïssa en el qual hauria arribat a moure 1,6 milions d'euros. Qui va ser viceconseller de Presidència del Govern d'Esperanza Aguirre va declinar comentar aquesta informació, va afegir que des de fa ja alguns anys és "una persona normal" i que es defensarà en seu judicial.

Mentrestant, van tornar a esdevenir-se declaracions sobre el cas Bárcenas i els sobres amb diners B que suposadament es van repartir alts dirigents del PP. Així, els ministres d'Agricultura i Interior van negar l'existència de sobresous en negre al seu partit. "Mai n'he sentit parlar", va proclamar Miguel Arias Cañete, que va ser membre de la direcció del Partit Popular durant set anys.