Metges d´Espanya, Irlanda, Grècia i Portugal sol·liciten a la UE que salvi la sanitat

 

MADRID | EFE/DDG Metges d'Espanya, Irlanda, Grècia i Portugal han enviat una carta oberta comú als responsables polítics i autoritats sanitàries europees en la qual fan una crida de presa de consciència davant els efectes sobre la salut que estan tenint les decisions financeres i econòmiques adoptades en els darrers anys. La missiva ha estat signada a cadascun d'aquests països per set responsables sanitaris, entre ells els presidents de les organitzacions mèdiques, va informar l'Organització Mèdica Col·legial (OMC).
Entre els destinataris hi ha José Manuel Durao Barroso, president de la Comissió Europea; Herman Van Rompuy, president del Consell Europeu, i Martin Schulz, president del Parlament Europeu.
En la carta, els professionals exposen que "els principis polítics europeus aprovats oficialment exigeixen que totes les polítiques públiques tinguin en compte el seu impacte en la salut i que s'estudiïn i es considerin seriosament opcions alternatives que minimitzin els efectes negatius", i alerten que "això no està ocorrent a Grècia, Irlanda, Portugal i Espanya".

Enllaços recomanats: Premis cinema