Ja són 30 les persones que han mort i unes 300 les que han resultat ferides en els aldarulls violents d'Egipte que han esclatat aquest dissabte després de conèixer-se la sentència a mort de 21 encausats per la tragèdia a l'estadi de futbol de Port Said. Un episodi violent que s'emmarca en l'onada de protestes contra el president d'Egipte, Mohamed Mursi. Per intentar contenir la violència, les tropes de l'exèrcit i la policia militar s'han desplegat per la població mediterrània, on la els disturbis no cessen. Segons ha declarat un general a l'agència estatal de notícies, l'exèrcit té la missió de "restablir la calma i estabilitat a Port Said i protegir les institucions públiques".

Centenars de persones han resultat ferides en els enfrontaments amb la policia, que ha llançat gasos lacrimògens als manifestants armats amb pedres i en alguns casos amb còctels molotov. Es tracta d'una de les revoltes més sagnants d'ençà de la caiguda de Hosni Mubarak, ara fa dos anys.

La tensió va esclatar amb motiu del segon aniversari de la revolució egípcia que va acabar amb el règim de Hosni Mubarak. Nou persones van morir i 39 més van resultar ferides en les manifestacions contra Muris.

Les batalles al carrer es van estendre al Caire, Alexandria, Suez i Port Said, on els protestants van calar foc a les oficines del partit dels Germans Musulmans, al qual pertany el president Mohamed Mursi.

Milers de manifestants van sortir aquest dissabte als carrers d'arreu del país i almenys 91 civils i 42 agents de seguretat van resultar ferits arran dels enfrontaments entre manifestants i forces de l'autoritat.

Els opositors de Mursi es queixen que no ha aconseguit complir amb les promeses econòmiques i ser el president de tots els egipcis, mentre que els seus partidaris afirmen que els crítics no respecten la democràcia.