La família del jove mort el 2003 en un accident causat per un kamikaze que circulava en sentit contrari per l'autopista AP-7 a Polinyà del Xúquer (València) ha recorregut davant el Tribunal Suprem (TS) l'indult a aquest conductor, condemnat a 13 anys de presó, però que ha quedat en llibertat. La família de José Alfredo Dolz, segons va avançar el diari Levante-EMV, ha interposat un recurs contenciós administratiu davant la Sala Tercera del Suprem en contra d'aquesta mesura de gràcia adoptada pel Consell de Ministres el desembre i per la qual es commuta la pena de presó al kamikaze per una multa de 4.000 euros.

El lletrat de la família, Agustín Ferrer, va confirmar que la família vol així "esgotar totes les vies possibles" perquè es revoqui una resolució que "no té raó de ser", encara que és conscient que mai abans s'ha rectificat un indult. Ferrer, qui va apuntar que el recurs ha costat 440 euros en taxes judicials, va destacar que si "fins i tot el ministre d'Interior", Jorge Fernández Díaz, ha dit sobre aquest indult que "en el futur caldrà estar més atents", el Govern té "ara una via oberta, una oportunitat, per rectificar".

Segons va explicar, una vegada presentat un recurs d'aquesta tipologia es dóna trasllat del mateix a l'Advocacia de l'Estat, que "ara pot oferir un informe favorable a la nul·litat de l'indult, perquè així ho resolgui també el Suprem".

Per part seva, la germana de la víctima, Loreto Dolz, es va mostrar "esperançada" en "que rectifiquin aquesta injustícia", atès que "un cas excepcional requereix també mesures excepcionals". Segons va assegurar, al costat de familiars, amics i veïns del jove mort ha iniciat una campanya de recollida de firmes demanant la revocació de la mesura. A aquest efecte, han elaborat unes fulles que ja s'estan repartint per tots els comerços d'Alzira, on resideix la família, València, Madrid i "fins i tot l'estranger". També estan creant un web que "aviat" estarà en funcionament destinat així mateix a que els que ho desitgin signin reclamant que es rectifiqui l'indult.

Família "aclaparada"

Loreto Dolz va afirmar que "tothom està col·laborant amb la causa i ajudant en el que pot", i va destacar que la família se sent en certa manera "aclaparada per haver sortit als mitjans de comunicació per alguna cosa tan trista".

Per part seva, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va defensar l'equitat i el rigor de l'Executiu a l'hora de concedir indults, després de ser preguntada per l'aplicació d'aquesta mesura de gràcia a aquest kamikaze. Sáenz de Santamaría va indicatr que, amb tots els Executius hi ha hagut indults "més o menys polèmics".

La portaveu del Govern va apuntar que no pot traslladar les deliberacions del Consell de Ministres, però va destacar que en l'ànim de tots els membres del gabinet hi ha "aplicar la llei de la millor manera possible".