El president del Govern, Mariano Rajoy, va assegurar que el PP està decidit a ser "transparent" i a dissipar tots els dubtes sobre la seva activitat, tot insistint que "res hi ha més injust" que generalitzar les pràctiques de corrupció a tota la classe política. "Mai acceptaré generalitzar conductes perquè és la injustícia més gran que es pot cometre", va manifestar Rajoy en una roda de premsa a Santiago de Chile al costat del president xilè, Sebastián Piñera, en ser preguntat pel cas Bárcenas i per les irregularitats que han pogut cometre antics càrrecs del PP.

En aquest sentit, el president del Govern va assegurar que ha donat "carta blanca" a la tresorera del PP, Carmen Navarro, perquè analitzi tot el que hi hagi als comptes del partit, i va emplaçar qualsevol declaració sobre això al resultat del treball que li ha encarregat.

En un altre ordre de coses, el grup parlamentari socialista va registrar una petició perquè el conseller de Presidència i Justícia de la Comunitat de Madrid, Salvador Victoria, comparegui en un ple extraordinari o davant la Diputació Permanent de l'Assemblea regional per informar de la seva relació amb la trama Gürtel. El diari El Mundo va publicar que Victoria hauria actuat de "mediador" en realitzar gestions perquè la Comunitat de Madrid pagués a la trama Gürtel per actes realitzats per al PP el 2002.

El conseller madrileny de Justícia i Presidència va anunciar accions legals per defensar el seu honor per les informacions publicades, que va qualificar de "mentides calumnioses". Victoria va rebutjar els fets i va explicar que, just al contrari, la seva relació es va limitar a negar-se a pagar les factures que li sol·licitaven com a responsable dels serveis jurídics del partit.