L'alcalde de Comtat de Treviño (Burgos), Ignacio Portilla, d'una agrupació independent d'electors, va anunciar al president de la Diputació, César Rico (PP), que iniciarà els tràmits per demanar la segregació de Burgos com a pas previ per a la seva annexió a Àlaba.

L'alcalde del principal Ajuntament de Treviño, enclavament burgalès a Àlaba, va assegurar que el procediment es posarà en marxa segons el que contempla per a aquest supòsit l'Estatut d'Autonomia de Castella i Lleó.

Portilla va ser elegit alcalde del principal ajuntament de l'enclavament el desembre, després d'una moció de censura contra l'alcaldessa del PP, Inmaculada Ranedo, avalada per quatre regidors de dues agrupacions d'electors i un edil de Bildu, mentre que el regidor del PNB es va abstenir.

L'Ajuntament preveu aprovar d'aquí a dos mesos un acord plenari que traslladarà als governs provincials i autonòmics de Castella i Lleó i Euskadi per a recollir els informes preceptius, el primer pas ferm per iniciar el procés.

Rico va agrair la visita, encara que va indicar que li sembla "complicat" que prosperi la segregació, tot recordant que hi ha pronunciaments polítics en contra i que la pertinença de Treviño a Castella i Lleó està "blindada" per l'Estatut d'Autonomia i ratificada pel Tribunal Constitucional.