L'amenaça d'una nova prova nuclear de Corea del Nord pren cada vegada més forma després que el règim nord-coreà indiqués que el Consell de Seguretat no li ha deixat "cap altra opció", després d'aprovar aquesta setmana noves sancions contra el règim comunista. En un missatge publicat al diari nord-coreà Rodong Shinmun, el diari del poderós Partit dels Treballadors, i recollit per l'agència sud-coreana Yonhap, el règim de Kim Jong-un assegura que "una prova nuclear és el que demana la població" i diu que no queda alternativa.

"No tenim més alternativa que anar fins al final", diu el diari, considerat un instrument del partit únic de Corea del Nord per donar a conèixer les seves polítiques. El rotatiu, segons Yonhap, critica, a més, que Washington conjuga diàleg i pressió en les seves relacions amb Pyongyang, dues postures que, afirma, no poden ser utilitzades en paral·lel.

El Consell de Seguretat de l'ONU va aprovar dimarts una resolució per reforçar les sancions contra Corea del Nord pel llançament, el 12 de desembre, d'un coet que va posar en òrbita per primera vegada un satèl·lit de l'hermètic país comunista. Pyongyang va dir que l'operació s'emmarcava en el seu programa de desenvolupament espacial, però el Consell ho va considerar una violació de la prohibició a Corea del Nord de desenvolupar tecnologia de míssils balístics.